m

מגדל קירור

קירור במים

מגדל קירור הוא מערכת קירור על בסיס מים אשר מרחיקה חום מתהליכים תעשייתיים ונמצאת בשימוש נרחב בתחנות כח, בתי זיקוק, מפעלים גדולים וכורים גרעיניים. מגדל מים יכול לשמש כיחידת קירור מרכזית או כשדרוג למערכות צ'ילרים מבוססות מים. הדוגמא הקלאסית ליישום מגדל מים הוא המגדלים ההיפרבולואידים של בתי הזיקוק בחיפה ומגדלים דומים אשר נמצאים בתחנות כח תרמיות. עוצמת מגדלי קירור נמדדת בטון קירור כאשר טון קירור שווה ערך להסרה של 12,000 BTU בשעה.

כיצד מגדל קירור פועל

קיימים מגוון סוגים ויישומים של מגדלי מים שנסביר אליהם בהמשך אך עיקרון הפעולה של כולם זהה. מגדל מים מבצע ניצול של תכונה פיסיקלית הנקראת הולכת חום (תכונה של חומר להעביר חום מאנרגיה גבוה לאנרגיה נמוכה). קיימות 2 להעברת חום במגדל קירור:

מגדל קרור רטוב

מים חמים שספגו חום מציוד תעשייתי מוזרמים על ידי משאבות אל ראש מגדל הקירור ומשם מפוזרים בטיפות על מנת להגדיל את שטח החשיפה של המים לאוויר, ככל ששטח החשיפה יהיה גדול יותר כך יתבצע אידוי אפקטיבי יותר. המעבר של מים חמים על גבי אוויר קר יוצר אידוי ומעבר חום אפקטיבי מהמים אל האוויר.

מגדל קרור יבש

מגדל קירור יבש אינו משתמש באידוי לצורך קירור אלה בהזרמת מים דרך צינורות סגורים חשופים לאוויר קר על מנת לנצל את עקרון הולכת החום. היתרון המרכזי של מגדל מים ייבש לעומת מגדל מים רטוב הוא החיסכון במים אשר מתאבדים ויוצאים מהמערכת כמו גם מניעת תופעת לוואי נפוצה במגדלי קירור רטובים של הצטברות מינרלים וחיידקים בברכות הניקוז של המגדל עקב איבוד מים מתמשך.

הזרמת אוויר במגדל קירור

קיימות 3 שיטות מרכזיות להזרמת אוויר במגדל קירור כאשר כל שיטה נבחנת ביחס ישיר לכמות החום במים שכן זרימת אוויר קר היא הפעולה המרכזית של הולכת החום.

זרימה טבעית

מגדל קירור בנויים בצורה היפרבולואיד במטרה לייצר אפקט ארובה המגביר את זרימת האוויר. בחלקו התחתון של המגדל קיימים פתחי אוורור וכאשר האוויר מתחמם הוא נהיה פחות דחוס עקב תנועה מהירה של חלקיקים באותו הנפח ואוויר פחות דחוס קל יותר מאוויר קר ויותר דחוס ולכך עקב הפרשי לחצים הוא נע מעלה, בעת התנועה של האוויר כלפי מעלה נוצר אזור לחץ נמוך אשר מתמלא במהרה באוויר הנשאב מחוץ למגדל דרך פתחי האוורור בתחתית. לעיתים בתנאי מזג אוויר חמים ולחים הזרימה הטבעית אינה מספיקה ויש צורך בהפעלת מאוורר לסיוע בזרימת האוויר.

זרימה בשאיבה

זרימה בשאיבה נועדה להגביר את זרימת האוויר על ידי הצבה של מאוורר תעשייתי בחלקו העליון של המגדל אשר יונק אוויר מתוך המגדל החוצה.

זרימה בדחיפה

זרימה בדחיפה נועדה להזרים כמות אוויר גדולה יותר על ידי הצבה של מפוחים בחלקו התחתון של המגדל השואבים אוויר במהירות גבוה.

 

סוגי מגדל מים

קיימים 2 סוגים של מגדלי קירור המתאימים לצרכים שונים של יצרן החום כאשר הקו המנחה בבחירת מגדל הקירור הוא כמות החום שיש להוליך:

מגדל קירור PACKAGE

מגדל קירור PACAKGE הוא מוצר אשר מורכב מראש במפעל היצרן בהתאמה למפרט של מהנדס הקירור ומועבר אל האתר מוכן לפעולה (ללא מים) מרגע חיבורו לצנרת ויחידות הבקרה. מגדלי קירור אלו מתאימים למפעלים, בתי חולים, בתי מלון וקניונים כיחידת קירור עצמאית או כתוספת למערכת צ'ילר.

מגדל קירור FIELD ERECTED

מגדלי קירור אשר נבנים באתר בהתאמה למפרט וסוג היישום של המגדל. מגדלי קירור אלו גדולים מאוד ומיועדים לקרר מתקנים המייצרים כמויות חום גדולות על פני שטח גדול מאוד כגון תחנות כח, מפעלי פלדה ומפעלים פטרוכימיים.

 

 

מחפשים מידע עבור מגדל קירור? השאירו פרטים ונחזור אליכם

  • שחרר קבצים כאן או
    Max. file size: 256 MB.
    • Hidden
    • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.