m

כללי בטיחות לשימוש נכון במוצרי חימום

עונת החורף אומנם קרבה לקיצה, אך בשל מקרי ההתלקחות המסוכנים של מכשירי חשמל/מיזוג שונים שאנו נחשפים אליהם לצערנו מעת לעת בכותרות החדשות, תמיד חשוב וטוב לעשות רענון כללים ונהלים בנוגע לשימוש זהיר ונכון במוצרי חשמל לחימום הבית. הרי בלי שנרגיש הקיץ יעבור ושוב נצטרך להשתמש באותם המוצרים (תנורים, קמינים וכו') ועלינו לעשות בהם שימוש בצורה בטיחותית וחכמה, אז כדאי תמיד להקדים תרופה לתופעה.

כללי הבטיחות והזהירות החשובים:

ראשית נציין כי ההמלצה הראשונית והבסיסית היא להקפיד לרכוש מוצרי חשמל וחימום בטיחותיים העומדים בתווי התקן הנדרשים מספקים מורשים ומוסמכים. עם המלצה זו נפנה ונפרט כעת את שאר כללי הבטיחות החשובים לשימוש בטיחותי ונכון:

1. מומלץ לוודא ולשמור על ניקיון מכשירי החימום ככל שניתן – יש להזהר מהצטברות אבק או כל לכלוך אחר אשר עלול לפגוע בנשימה וחמור מכך כמובן, להתלקחות.
2. אין להציב את המכשירים בשעת פעילותם בקרבת חפצים/פריטים שיכולים להתלקח, כמו למשל שטיחים או וילונות.
באופן עקרוני עדיף לנסות וליצור הפרדה בין המקום בו נמצא התנור לבין המקום בו נמצאים הפריטים האחרים.
3. יש להקפיד כי המכשיר, באשר הוא, ניצב בצורה חזקה יציבה ולא רופף כמובן, בכדי למנוע כל תנודה שעלולה להיות קטלנית.
4. יש לוודא כי מכשיר החימום מחובר היטב לחשמל – כלומר התקע והשקע מותקנים בצורה תקינה ואין חוטים חשופים.
5. כמו כן רצוי מאוד לא לטלטל את המכשיר ו/או לא להעבירו ממקום למקום בצורה פזיזה – רצוי להזיזו בצורה מבוקרת ובטוחה, לאחוז בו נכון ולנהוג איתו בזהירות.
כך תוכלו לשמור על המכשיר תקין לאורך זמן – זכרו, כל מכה/חבלה שהמכשיר סופג, עלולים לגרום לו נזק ולפגוע בתפקודו ובתקינותו.

מלבד הטיפים  הכלליים הנ"ל, חשוב לזכור שלרוב, מכשירי החימום השונים, אם מדובר בתנורים, מפזרי חום או קמינים, דורשים תפעול בטיחותי ומשנה זהירות באופן שוטף כאשר כל אחד מהמכשירים פועל בצורה מעט שונה ודורש התייחסות אחרת, משלבי ההפעלה הראשוניים, התפעול החוזר והשימוש היומיומי – משמע לפני שעושים שימוש עונתי ראשון בכל מכשיר כאשר מגיע החורף, יש לבדוק היטב את תקינותו המכשיר ולוודא שלא הוא התבלה או נפגע תפקודו בזמן שהיה מאוכסן תקופה ארוכה.